Film učenika Elektrotehniče škole Sa druge strane ekrana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2018, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film učenika Elektrotehniče škole "Sa druge strane ekrana"

Kada profesor da vetar u leđa i podršku, ne postoji ono što đak ne može da uradi. To najbolje znaju učenici Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin", koji su uz pomoć svoje mentorke, profesorke ekonomske grupe predmeta, Tamare Stepanović, osmislili prvi preduzetnički podvig: film pod nazivom "Sa druge strane ekrana" koji su sami režirali, snimili i montirali.

Kao maturanti smera elektrotehničar multimedija Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin", Stefan i Luka jedva su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dočekali da snime svoj prvi film "Sa druge strane ekrana". U filmu su predstavili mladog preduzetnika Radovana Laćarka, osnivača "It magazina" i njegov put od jednog srednjoškolca sa idejom kog prepreke ne zaustavljaju, do preduzetnika sa vizijom.

"Ideju da naš preduzetnički podvig bude film u kom ćemo predstaviti preduzetnika Radovana, dala nam je naša profesorica Tamara. Najzanimljivije mi je to što sam mogao da unapredim svoje rukovanje kamerom i naučio sam još stvari, kako na primer ukloniti šum na videu, šum na zvuku", kaže Luka Đuričin, montažer i režiser filma "Sa druge strane ekrana".

"Radili smo film oko nedelju i po dana, s tim što smo imali neke poteškoće, pa je zato malo duže trajalo. Film traje pet minuta. Stekli smo neke nove veštine, u montaži, snimanju, čak i u preduzetništvu, pošto smo razumeli kako možemo da unovčimo ovo sad što radimo", ističe Stefan Asnetić, snimatelj, montažer i režiser filma.

Glavni junak filma, Radovan, isto je pohađao Elektrotehničku školu "Mihajlo Pupin", gde je razvijao ideju o svom "IT magazinu" koji je osmislio sa ciljem širenja znanja o informacionim tehnologijama, društvenim mrežama, digitalnoj kulturi i omladinskom preduzetništvu. Kako kaže, važno je da mladi još u srednjoj školi nauče da razmišljaju preduzetnički.

"Svi mi imamo ideje, ali niko ne želi da pokuša i nema hrabrosti da to i ostvari. Ja sam išao na sve ili na ništa i eto uspeo sam", kaže Radovan Laćarak, osnivač onlajn magazina "IT magazin".

Kada hrabrost nadvlada strah i kada se dobijena šansa iskoristi na najbolji način, tada nastaje rezultat. I tako se postaje dobar preduzetnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.