Festival vina u Čortanovcima: Vojvodina nije čokot bez grožđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival vina u Čortanovcima: "Vojvodina nije čokot bez grožđa"

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Čortanovcima manifestaciju "Vojvodina wine show", na kojoj se predstavljaju vinarije iz Vojvodine i proizvođači autentične hrane, čiji je cilj promocija i brendiranje domaćih vinogorja.

"Vojvodina nije čokot bez grožđa niti smo grožđe bez dobrog vina, jer ovde, u AP Vojvodini kao i u celoj Srbiji, proizvodi se vino svetskog kvaliteta. Vinogradarstvo i vinarstvo se sve više razvijaju, a Pokrajinska vlada nastaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da pomaže njihov razvoj", rekao je predsednik Mirović.

Gordan Bašić, predsednik UO Udruženja grožđa i vina Srem-Fruška gora, kazao je da se ova manifestacija održava treći put s ciljem promovisanja AP Vojvodine kao vinskog regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.