Epidemiološka situacija u Staroj Pazovi je sve stabilnija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 15:38

Epidemiološka situacija u Staroj Pazovi je sve stabilnija

Epidemiološka situacija u Staroj Pazovi je sve stabilnija, saznaje dopisnik RTV-a u Domu zdravlja "Jovan Jovanović-Zmaj". Dok se predhodnih nedelja broj pacijenata koji se javljaju u sve tri kovid ambulante u ovoj sremskoj opštini kretao i do 90 dnevno u ovoj nedelji se taj broj sveo na 60-ak po danu.

Testira se njih oko 30 i u proseku se po danu otkrije po jedan zaraženi. U ovoj nedelji je zabeležen i veliki broj ozdravljenja. Otprilike, kod tri osobe dnevno se pronađu starija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << antitela što znači da su one ranije imale virus u sebi. Sve manje se vrše serološka testiranja zbog simptoma a sve više na lični zahtev zbog zaposlenja ili zbog odlaska u ne-kovid bolnice i banje na lečenje.

Najbolja situacija je u selima u sremskom podunavlju gde se na primer u kovid ambulanti u Surduku danas javilo svega 4 pacijenata. U Krnješevcima gde dolaze pacijenti iz Nove Pazove i Vojke danas se javilo 16 a u Staroj Pazovi 30 pacijenata.

Direktorka Doma zdravlja Dr Snežana Tabaković apeluje da se stanovništvo striktno pridržava epidemioloških mera bez obzira na povoljnije rezultate jer smo nedavno bili svedoci kako se brzo zaraza proširi kada ljudi prestanu da se čuvaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.