Elezović: Usvajanje zakona i statuta do kraja meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elezović: Usvajanje zakona i statuta do kraja meseca

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke za Vojvodinu Dušan Elezović izjavio je da bi u narednih nekoliko nedelja tekst zakona o nadležnostima Vojvodine i statut Vojvodine trebalo da se nađe na dnevnom redu republičkog parlamenta, koji bi do kraja aprila trebalo da usvoji te dokumente.

Elezović je rekao da je predlog zakona o nadležnostima Vojvodine praktično u potpunosti usaglašen i da će komisija utvrditi konačan tekst tog zakona kako bi bio usvojen na sednici republičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlade, a potom zajedno sa statutom uputio kao informaciju pokrajinskom parlamentu, koji treba da uradi jezičko-tehničku dopunu statuta.

Poslat predlog nacrta zakona

Elezović je za televiziju B92 rekao je da je prošle sedmice od tročlane komisije i Vlade Srbije pokrajinskom Izvršnom veću poslat predlog nacrta zakona o nadležnostima AP Vojvodine i da je najveći deo onoga što su predstavnici Izvršnog veća, odnosno resorni sekretari, predložili prihvaćeno.

Novim predlogom zakona će Vojvodina dobiti niz novih nadležnosti, koje u prethodnom periodu nije imala. Pokrajina će zahtevati da se tim zakonom obezbedi da ima i zavod za statistiku, ubiranje naknade za korišćenje šuma, rekao je Elezović.

On je izrazio uverenje da će tokom ove ili naredne nedelje biti usaglašen tekst zakona o nadležnostima, koji će biti upućen i republičkoj i pokrajinskoj skupštini.

Elezović je naglasio da su potpuno neosnovane tvrdnje da će novi statut obezbediti u predstojećim godinama otcepljenje Vojvodine.

Sednica UO NIS-a

Elezović, koji je i član Upravnog odbora Naftne industrije Srbije (NIS), rekao je da bi na današnjoj sednici Upravnog odbora NIS-a trebalo da se razjasne sve nejasnoće oko različitih predloga završnih računa i postigne konkretan dogovor o tome da li će biti angažovan revizor koji će utvrditi tačan završan račun ili ne.

On je najavio da će sa predstavnicima ruske strane u Upravnom odboru naći kompromis oko utvrđivanja završnog računa za 2008. godinu i da će biti donete odluke o funkcionisanju komapnije i o poslovnoj politci za ovu i narednu godinu.

Elezović je naveo da će, po svemu sudeći, nezavisna revizorska kuća o kojoj će, kako veruje, biti nađen kompromis, koja će biti angažovana, utvrditi stvarno stanje stvari u pogledu dobiti za prethodnu godinu i da ni na jedan način srpska strana u okviru NIS-a nije lažirala nijedan izveštaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.