Edukacija za školarce u Plandištu: Pažljivko u saobraćaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edukacija za školarce u Plandištu: "Pažljivko" u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije nastavlja dobru saradnju sa lokalnim samoupravama i njihovim Savetima za bezbednost saobraćaja, posebno kada je u pitanju najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju, a to su deca. Zato je danas u Plandištu za decu predškolskog uzrasta i učenike od I do IV razreda osnovnih škola, izvedena edukativna predstava "Pažljivko".

Kroz pesmu i igru, onako kako je deci najzanimljivije, mališani su sa Pažljivkom obnovili ili proširili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoja znanja o bezbednom ponašaju u saobraćaju. Deca su najčešće pešaci, ili putnici u vozilima svojih roditelja i staratelja, i više su nego svesni svojih dužnosti i pravila koja moraju da poštuju u svakodnevnim situacijama.

Objasnili su nam kako se, na primer, prelazi ulica na pešačkom prelazu, ili kako se bezbedno voziti u automobilu.

U poslednje tri godine, nijedno dete u Srbiji nije poginulo u zoni škole, ali podaci nažalost pokazuju da deca najčešće stradaju u mesecima letnjeg raspusta, upravo pod nadzorom roditelja ili staratelja.

Stariji treba svojim ličnim primerom da ukazuju deci na bezbedna ponašanja u saobraćaju, zbog čega povakve aktivnosti imaju veliku podršku i u lokalnoj samoupravi

Kada je o odraslima reč, Agencija u ovom mesecu sprovodi obuke o delovanjima nakon saobraćajne nezgode, u toku je projekat za slepe i slabovide, a danas počinje i realizacija projekta Noćna akcija, sa akcentom na noćne uslove vožnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.