Edukacija tokom devet meseci trudnoće važna za porođaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 20:30

Edukacija tokom devet meseci trudnoće važna za porođaj

Trudnoća nosi naziv drugo stanje, između ostalog, i zato što donosi drastične promene svakodnevice koje ponekad izazivaju strah, a kod mnogih žena javlja se i tokofobija, strah od porođaja. Podrška tokom devet meseci i nakon toga je ključna, a upravo kroz posvećenost i veliku podršku, Tatjana Olear Gaćeša, više od decenije razbija strahove budućih mama, čineći da im rođenje deteta bude manje stresno.

Kako se izboriti sa hormonima tokom trudnoće, šta poneti u porodilište, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako i do kada dojiti bebu, kao i ono najčešće, a za mnoge buduće mame i najvažnije pitanje: da li je porođaj toliko bolan i stresan, nedoumice su trudnica koje Tatjana Olear Gaćeša svakodnevno rešava. Sa dvadesetpetogodišnjim stažom i petnaestogodišnjim radom u školici za trudnice u okviru Doma zdravlja "Novi Sad", Tatjana uliva poverenje i zbog toga su joj trudnice neizmerno zahvalne.

Zaključuje da se poslednjih godina starosna dob prvorotki pomerila, te da su pre 15 godina žene do 25, 28 godine već imale prvo dete, a da se danas na taj korak odlučuju pretežno sa 33, neke i sa 40 godina. Kaže da je to posledica modernog doba, kao i da im pristup internetu donosi bezbroj, često neproverenih, informacija,

Kaže da je koronavirus doveo do manjeg broja trudnica u školici, kao i do pojave još jedne nedoumice "Kako se poroditi sa maskom?" Pre epidemije Tatjana je držala predavanja i sa očevima, rešavajući njihov najveći problem: kako voditi brigu o bebi i ženi kod kuće? Sa ponosnom ističe da nikada ni za šta ne bi menjala svoj posao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.