Dve i po hiljade socijalno ugroženih porodica dobilo pakete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 20:48

Dve i po hiljade socijalno ugroženih porodica dobilo pakete

Dve i po hiljade socijalno ugroženih porodica dobilo је pakete sa hranom i sredstvima za higijenu, kao i ogrev za zimu. Akcija koju svakog decembra tradicionalno sprovodi Crveni krst Novog Sada, deo je programa za ublažavanje siromaštva.

Za socijalno ugrožene porodice Crveni krst novog sada tradicionalno je obezbedio 1200 prehrambenih paketa, isto toliko higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta.

Pravo na pakete i ogrev imali su korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << socijalne i novčane pomoći, višečlane porodice, stari i bolesni, kao i penzioneri sa najnižim primanjima.

"Ono što je specifično ove godine je da poštujemo mere zaštite od zaraze kovid 19 i da smo aktivirali volonere koji nam pomažu da ovu aktivnost završimo a sve na dobrobit krajnjih korisnika", kaže Dragan Lazić sekretar Crvenog krsta.

"Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku i trudili smo se da prepoznamo potrebe i da pomoć stigne do porodica i pojedinaca na vreme i da ta pomoć bude adekvatna" , ističe Ljiljana Koković, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada.

Statistika Crvenog krsta u vezi sa stopom siromaštva na teritoriji Novog Sada pokazuje da je broj korisnika narodne kuhinje stabilan, dok je broj korisnika, novčane i socijalne pomoći u blagoj stagnaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.