Dubai zamenili Novim Sadom da bi bili srećniji: Tamo je život biznis a ovde se živi život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 19:22

Dubai zamenili Novim Sadom da bi bili srećniji: "Tamo je život biznis a ovde se živi život"

Miran život bez stresa, bio je glavni razlog zašto su se Raja i Basel odlučili da svoj dom i posao iz Dubaija presele u Novi Sad. Rija, koja je polusirijka, polusrpkinja, kaže da je to bio plan na kome je radila godinama, pa su tako i poslovni koncept salona lepote preneli ovde.

Kao i svaki salon lepote, tu je kutak za frizere, za manikir i pedikir ali i masažu, šminku i brojne tretmane. Sve naizgled očekivano, dok neko ne progovori. Takoreći svet u malom.

"Ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u salonu se čuje nekoliko jezika, pre svega naravno srpski, potom engleski, ali isto tako i arapski i filipinski", kaže Vesna Kojašević recepcionarka i šminkerka.

Abdul je berber koji je veoma predan svom poslu, prati trendove i uvek uvodi neke novine u svoj rad.

Neriza je sa Filipina, i bavi se manikirom i pedikirom. Kaže, obišla je celu Srbiju i oduševljena je prirodom, a najviše Fruškom gorom. Ovde je upoznala i sadašnjeg momka i dodaje da je novi sad njen novi dom, iz mnogo razloga.

"Šest godina već sarađujem sa Rajom i Baselom i prezadovoljna sam. Nisam želela da se pridružim drugoj kompaniji i ostanem u Dubaiu, već sam odlučila da dođem ovde. Oni su sjajni šefovi, ne bih ostala sa njima da to nije tako. Jesam sa Filipina, ali i oni su moja porodica", ističe Neriza Leonora.

Nedostatak društvenog života, celodnevni rad i klima su neki od razloga zašto su se doselili u Novi Sad. Vole Srbiju, a Raja posebno svoj Novi Sad u kom je odrasla i u kom žele da odgajaju svojih troje dece i da ih ovde uče o našoj tradiciji i običajima.

"Jeste Dubai glamur ali se puno radi, ogromne temperature, pustinja, nekako je za provesti par godina života al nije za život i porodicu, ipak je ovde mnogo lepše", zaključuje Raja Rifai Elba.

Basel Elba, njen partner, dodaje: "Želim samo da imam normalan život, da radim i da se vratim kući i provedem vreme sa svojom decom i to je glavni razlog našeg preseljenja ovde. Tamo se previše radi, uvek si zauzet, nemaš vremena za porodicu, nemaš vremena za stvarni život. ovde je mnogo zdravije za moju decu i porodicu".

"Tamo je život biznis, a ovde se živi život", kaže Basel i dodaje da je on pre svega frizer koji voli svoj posao i srećne mušterije.

Otkrivaju nam i da se jutarnja kafa u Novom Sadu uvek može popiti u miru, a da mušterije nisu samo to, već novi prijatelji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.