Društvo lekara Vojvodine obeležava veliki jubilej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvo lekara Vojvodine obeležava veliki jubilej

Društvo lekara Vojvodine, ove godine obeležava čitav vek postojanja. Svi znameniti članovi tog udruženja, dobili su svoje mesto u knjizi, koja je promovisana na ovaj veliki jubilej.

Na stogodišnjicu postojanja Društva lekara Vojvodine, pored pitanja koja se tiču položaja lekarske profesije, nezaobilazno se nameće tema odlaska mladih medicinara i problem kako ih zadržati u zemlji.

Prof. dr Ksenija Bošković, predsednica Društva lekara Vojvodine kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulaganje u struku i mlade, zapravo ulaganje u zdravstveni status stanovništva.

Dodaje da će Udruženje, kao i što je to radilo i čitav jedan vek, nastaviti da pruža sigurnost, podršku i konstantnu edukaciju svojim članovima. Na svečanoj akademiji povodom obeležavanja stogodišnjice Društva, promovisana je i knjiga Znameniti lekari - aktivisti Društva lekara Vojvodine, od 1919 do 2019 godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.