Dozvola za gondolu u Beogradu - po zakonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvola za gondolu u Beogradu - po zakonu

Građevinska dozvola za pripremne arheološke radove na izgradnji gondole izdata je u skladu sa važećim prostornim planom i planskim aktima Beograda, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Dozvola je izdata u skladu sa rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture i odnosi se na pripremne arheološke radove na Kalemegdanu koji treba da budu izvedeni", navelo je Ministarstvo.

Povodom informacija da su poslanici stranaka okupljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko Saveza za Srbiju podneli krivičnu prijavu protiv ministarke Zorane Mihajlović i njenih saradnika zbog izdavanja dozvole, Ministarstvo je istaklo da ne pita kome će da izda, a kome neće da izda građevinsku dozvolu, već nju može da dobije svako ko ispuni zakonom propisane uslove.

Ministarstvo je navelo da smatra da je krivična prijava bespredmetna i predstavlja samo još jedan pokušaj politizacije projekta gradnje gondole, u čemu Ministarstvo ne želi da učestvuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Dozvola za žičaru po zakonu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 06.Apr.2019

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da je građevinsku dozvolu za izgradnju žičare od Kalemegdana do Ušća u Beogradu izdalo u skladu sa važećm prostornim planom i planskim aktima grada...Foto: MONDO/Jelena Stokić..U saopštenju Ministarstva ističe...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.