Donacija monahinjima manastira Sveta Petka Izvorska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 19:33

Donacija monahinjima manastira Sveta Petka Izvorska

Decenijama unazad monahinje manastira Sveta Petka Izvorska u stacionaru vode dvadesetčetvoročasovnu brigu o osobama ometenim u razvoju. Sa ciljem pomoći monahinjama i kako bi barem malo olakšale svakodnevnicu autističnih žena, Udruženje penzionera Novog Sada odlučilo je da im donira neophodno.

Mirjana, Kika, Nikola, Marija i Verica samo su deo 40-očlane grupe penzionera Novog Sada koji sutra odlaze na svoju, kako kažu, veliku misiju. Na poslednjem putešestviju saznali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su za stacionar sa osobama ometenim u razvoju u okviru manastira Sveta Petka Izvorska i, u dogovoru sa monahinjama, odlučili da im pomognu.

"Mi nosimo mleko dugotrajno, nosimo pelene, nosimo alkohol, fiziološki rastvor, gazu, sve potrepštine čak i deterdžent“ , kaže Mirjana Perović iz Udruženja penzionera Novog Sada.

Iako su već učestvovali u raznim akcijama od koje su kroz neke od njih obradovali i Dečije selo u Sremskoj Kamenici, ističu da im je trenutna akcija najznačajnija.

"I te sestre, koje su tamo, kojima se ja tamo zaista divim i svi mi, jer raditi sa takvim osobama i negovati ih danju i noću, to je zaista za svaku pohvalu, ja ne znam da li bih ja mogla“, kaže Mirjana Perović.

Udruženje penzionera planira da organizuje humantarne akcije i u budućnosti, a manastir Svetu Petku u selu Izvor obilaziće svake subote.

"Upravo ovo što sada mi radimo, i ovo što vi nas snimate, je jedna kap u čaši, a ta bi kap trebala da znači da još neko čuje i spremi jedan takav paket i da odnese", napominje Mirjana.

Ona naglašava da se u stacionaru 10 monahinja brine o 85 osoba od 18 do 90 godina. Uz poruku da je donacija jedne pelene za odrasle vrednija od 5 kilograma brašna, poziva sve humane ljude da im pomognu.

Žiro račun: 105-0000002249328-44

Mejl: komentar@svetapetkaizvor.com

Telefon: 035 540 458 И 540 568 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.