Domu zdravlja u Senti više od 1.200 doza vakcine protiv gripa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2019, 05:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domu zdravlja u Senti više od 1.200 doza vakcine protiv gripa

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, svake godine u svetu od gripa oboli trideset odsto populacije, a gotovo pet miliona obolelih ima i komplikacije koje podrazumevaju obavezno bolničko lečenje. Najefikasniji način borbe protiv ove bolesti jeste pravovremena imunizacija. Ona se posebno preporučuju pacijentima sa hroničnim oboljenjuma, kažu lekari.

Dom zdravlja u Senti dobio je više od 1200 doza vakcine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protiv gripa. One su namenjene građanima, ali i zdravstvenim radnicima, kaže doktorka Milana Kragujević.

"Za nas zdravstvene radnike, primena vakcina je obavezna, kao i za radnike koji rade u ustanovama socijalne zaštite. Zatim je preporučljivo da starije osobe i osobe koje imaju neki deficit imuniteta, kao i osobe koje su hronični srčani i plućni bolesnici, da prime vakcinu gripa kao prevenciju", rekla je Dr Milana Kragujević, načelnica Službe opšte medicine, Dom zdravlja „ Senta“.

Nakon primene vakcine, potrebno je da prođu gotovo tri nedelje, kako bi se razvio imunitet. Optimalno vreme za imunizaciju je period od sredine oktobra do početka marta, kaže naša sagovornica.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Akcija udruženja Budimo zajedno o značaju preventivnih pregleda u otkrivanju raka dojke (VIDEO)

Izvor: Beta, 19.Okt.2019

Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke "Budimo zajedno" organizovalo je danas akciju u Beogradu u cilju edukovanja javnosti o toj bolesti i značaju preventivnih pregleda.Članice udruženja su na taj način, pod sloganom "Nadji vreme -malo po malo, a mnogo za svoje zdravlje", obeležile...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.