Dokumentarcu RTV-a Svetlane Miljanić specijalne nagrade na Jahorina Film Festivalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 08:28

Dokumentarcu RTV-a Svetlane Miljanić specijalne nagrade na Jahorina Film Festivalu

Na 15. Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog igranog filma "Jahorina Film Festival" specijalna nagrada dodeljena je Svetlani Miljanić, scenaristi i reditelju filma "Kretanje prostora: Za tretman umetnosti likovnog izraza kroz filmsku umetnost".

Film je urađen u produkciji Dokumentarno-obrazovnog programa TV Vojvodine.

Ekipa:

Snimatelj - Željko Tot

Montažer slike i zvuka - Jaroslav Kolar

Snimatelji zvuka - Luka Jovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nikola Linčar, Aleksandar Užarević

Rasvetljivač - Boško Balaban

Producent - Olivera Miletić Čačija

O filmu "Kretanje prostora":

Metafizički prostor, simbolička slika univerzuma u pokretu. Hod kružnicom stvaranja, trajanja, nestajanja i ponovnog rađanja bića koje je svetlosni luk između života i smrti.

Priroda i čovek, muškim i ženskim principom, zametkom života, niču suncem podstaknuti, tminom donjeg sveta sačuvani - bez kraja, jer kraj ne postoji, predstavljeni su umetničkom instalacijom slikara i vajara Đorđa Lzića – Ćapše iz Sremskih Karlovaca.

Segmenti ambijenta koga tvore zemlja, granje, trska, islikani panoi i objekti, podjednako pikturalnog i skulptoralnog karaktera, povezani su nostalgičnom stazom sećanja u kojoj se prepliću mitsko i poetsko, magijsko i obredno.

“Prostor” je esencija egzistencije kojom se spajaju krajnje tačke trajanja sveta, u svesti kao i u podsvesti, od pamtiveka prateći metarmofoze sveg što stoji u nama i oko nas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.