Dojave o bombi u više od 60 škola u Sremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 14:37

Dojave o bombi u više od 60 škola u Sremu

Dojave o bombi stigle su od jutros u više od 60 škola u Sremu. Roditelji su odmah obavešteni da decu ne šalju u škole, obavljeni su kontradiverzioni pregledi, i prema trenutnom informacijama ni jedan eksplozivna naprava nije do sada pronađena. Učenici su upućeni na onlajn nastavu, a neposredna nastava biće organizovana nakon potvrde o bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Podsetimo, prethodnih dana stiglo je stotine dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradova u čitavoj Srbiji.

Na mejl adresu Osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović" u Rumi jutros je stigla dojava o bombi. Đaci su upućeni na onlajn nastavu, a kontradiverzantske ekipe izašle su na teren i pregledale su školske objekte u potraži za eksplozivnom napravama. Usledila je informacija da su u svim školama rumske opštine pristigli preteći mejlovi, te su sve škole bile podrgnute kontroli.

U slično vreme, dojave o postavljenoj bombi stigle su i u tri osnovne škole u Inđiji: "Petar Kočić", "Jovan Popović", i "Dušan Jerković", kao i u OŠ "Braća Grulović”" u Beški. Roditelji koji su jutros svoju decu poslali u školu bili su zabrinuti.

Meštani Inđij , kako kažu nisu iznenađeni, ali su u strahu, obzirom da je prethodnih dana stiglo na stotine lažnih dojava o bombi u školi u više gradova u Srbiji.

U Sremskoj Mitrovici su dojave o bombi stigle putem mejla u škole i u gradskoj i u seoskim sredinama, te je i u njima iz bezbedonosnoh razloga organizovana onlajn nastava. Na lice mesta izašla je i gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović, koja je potvrdila informacije te istakla da grad i policija pažljivo prate razvoj situacije.

Kako saznajemo, poruke o postavljenim bombama stigle su na mejl adrese škola jutros posle 5 sati. Dojave su stigle u sve škole na području okruga, uključujući i škole u šidskoj, pećinačkoj i iriškoj opštini. U svim školama organizovana je onlajn nastava do potvrde bezbednosti objekata za odvijanje neposredne nastave. U svim školama u kojima je do sada završen kontradiverzioni pregled potvrđeno je da se radi o lažnim dojavama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.