Đurić sa kongresmenom Kostom o ekonomskoj saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2021, 06:42

Đurić sa kongresmenom Kostom o ekonomskoj saradnji

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa demokratskim kongresmenom Džimom Kostom, članom Odbora za spoljne poslove u Predstavničkom domu.

Uz aktuelne spoljnopolitičke teme, fokus razgovora bio je na daljem proširenju ekonomske saradnje Srbije i SAD, koje će, kako je istakao ambasador, u narednom periodu dobiti poseban zamah, saopšteno je iz Ambasade Srbije u SAD.

"U ozbiljnim smo razgovorima sa predstavnicima američke administracije - prvenstveno sa Ministarstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trgovine SAD - o otvaranju posebnog privrednog predstavništva Srbije u Americi u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Predstavništvo bi bilo u formatu Srpske kuće, koja bi bila svojevrsno razvojno čvorište za prezentaciju i promociju potencijala Srbije u oblasti ekonomije, energetike, IT industrija, tehnologija i inovacija", rekao je Đurić.

On je i preneo kongresmenu Kosti, koji u Kongresu predstavlja Kaliforniju, da se upravo ta savezna država visoko kotira na listi potencijalnih lokacija, kako zbog toga što se smatra jednim od ključnih industrijskih središta SAD, tako i zbog značajne srpske dijaspore koja tamo živi i radi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.