Đule Van Gog počasni građanin Srbobrana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đule Van Gog počasni građanin Srbobrana

Odbornici Skupštine opštine Srbobran glasali su o odlukama da se pojedincima, povodom oslobođenja varoši, dodele Oktobarske nagrade, Zahvalnice i Povelja počasnog građanina.

Jednoglasnom odlukom 23 prisutna odbornika Skupštine opštine Srbobran Oktobarsku nagradu dobila je Marija Kujundžić za, kako je obrazloženo, vrhunske rezultate u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Njeni sugrađani Ištvan Pekalić i Vujica Budošan dobili su Zahvalnice.

Zvonimir Đukić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đule, pevač i gitarista grupe Van Gog, odlučeno je, dobio je najviše opštinsko priznanje - Počasni građanin Srbobrana.

"Gospodin Đukić je za Petrovdan održao koncert u Srbobranu. Pre koncerta poželeo je da obiđe pravoslavni hram. Zajedno smo ga obišli i u razgovoru sa sveštenikom saznao je da je crkva gorela 1987. godine i da od tada zvona ne rade kako bi trebalo. Reagovao je na način koji nas je sve fascinirao i ponudio da novčano pomogne obnovu hrama", obrazložio je odluku odbornika predsednik Skupštine opštine Srbobran Željko Bogojević.

Radovi na rekonstrukciji i elektrifikaciji zvona još uvek traju, a njihova vrednost je, kako nezvanično saznajemo, više hiljada evra.

Plaketa počasnog građanina Đuletu će biti uručena u nedelju na Svečanoj sednici Skupštine opštine, kada će biti podeljena priznanja i drugim dobitnicima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.