Đorđević najavio uvođenje mobilnog inspektorata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2018, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević najavio uvođenje mobilnog inspektorata

Inspektorat rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u toku prethodne godine imao je izvrsne rezultate, posebno kada je reč o suzbijanju sive ekonomije, a kao naredna novina najavljeno je uvođenje mobilnog inspektorata, piše Politika.

Mobilni inspektorat će moći da, uz pomoć baze podataka iz socijalnih karti aplikacijom na licu mesta, na neodređeno vreme zaposli osobu koja je bude zatečena da radi neprijavljena.

Ministar Zoran Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Politiku kaže da će to procedure učiniti efikasnijim, a efikasnost je, kaže, imperativ u sferi procesuiranja i naplati kazni.

Đorđević smatra da je nezadovoljavajući i neprihvatljiv podatak da je država inkasirala tek 112 miliona od gotovo dve milijarde dinara na ime kazni izrečenih za nepoštovanje zakona.

Ministar je obećao i bolje uslove rada, više opreme za inspektore rade i poboljšanje njihovog materijalnog stanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Klikom" do prijave radnika: Uskoro će početi sa radom mobilni inspektorat

Izvor: Blic, 06.Jul.2018

Inspektorat rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u toku prethodne godine imao je izvrsne rezultate, posebno kada je reč o suzbijanju sive ekonomije, a kao naredna novina najavljeno je uvođenje mobilnog inspektorata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.