AO žreb: Đoković na kvalifikanta, Tipsarević - Dimitrov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO žreb: Đoković na kvalifikanta, Tipsarević - Dimitrov

Prvi teniser sveta Novak Đoković u prvom kolu Australijan opena igraće protiv kvalifikanta, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.

Ukoliko šestostruki šampion prvog gren slema u sezoni uspešno prebrodi prvu prepreku, naredni rival biće mu pobednik duela Žo-Vilfred Conga (Francuska) - Martin Kližan (Slovačka).

Srpski as, postavljen kao prvi nosilac u Melburnu, u istom delu žreba je sa Davidom Gofanom, Danilom Medvedevim i Keijem Nišikorijem, moguć je duel >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Aleksanderom Zverevim u polufinalu, dok su u drugom delu žreba rafael Nadal i Rodžer Federer.

Dušan Lajović se na startu sastaje sa Urugvajcem Pablom Kuevasom, Janko Tipsarević ima težak zadatak protiv Bugarina Gregora Dimitrova, Filip Krajinović protiv Italijana Čekinata, a Laslo Đere protiv Jevgenija Donskoja iz Rusije.

Srbija bi u muškom singlu mogla da ima još dva predstavnika kroz kvalifikacije, jer je Miomir Kecmanović stigao do trećeg, a Viktor Troicki trenutno do drugog kola.

Prvi grend slem turnir sezone počeće 14. januara.

Đoković bolji od Mareja na treningu u Melburnu

Novak Đoković i Endi Marej odigrali su trening meč na Margaret Kort Areni u Melburnu. Njihov šesti duel na Australijan openu završen je istekom termina pri rezultatu 6:1, 4:1 u korist našeg tenisera.

Srbin i Britanac sastali su se četiri puta u meču za trofej i Đoković je sva četiri dobio.

Marej je prošle godine imao mnogo problema sa povredama, odigrao je samo šest turnira i trenutno je tek 230. na ATP listi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.