Đačka solidarnost: Prvo akcija pomoći malom Bošku - pa letnji raspust

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 17:51

Đačka solidarnost: Prvo akcija pomoći malom Bošku - pa letnji raspust

Poslednjeg dana školske godine, učenici novosadske Osnovne škole "Vasa Stajić" odlučili su da u svoje đačke knjižice upišu i ocenu "pet" iz humanosti. Svoje igračke i udžbenike ponudili su na prodaju kako bi pomogli šestomesečnom Bošku Gugleti, kome je kada je imao samo četiri meseca, dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija tipa 1.

Učiteljica Marija Perović kaže da su ona i deca za malog Boška čuli preko televizije i novina.

"Odlučili smo se, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svi zajedno, mi zaposleni, roditelji, đaci naše škole da se udružimo i da mu pomognemo", objašnjava učiteljica Marija i dodaje: "Potrudili smo se da poslednji dan školske godine obeležimo na jedan poseban način, tako što ćemo malom dečaku Bošku Gugleti pomoći da produži svoj život i da ozdravi tako što smo organizovali humanitarnu akciju gde učenici naše škole prodaju svoje igračke. Cena nije određena."

"Tu nisu samo igračke, tu su i udžbenici starijih razreda, udžbenici koje su koristili ili možda neke nove udžbenike lektire i knjige i naravno sav prihod ide za lečenje malog Boška", ističe učiteljica Perović uz napomenu da su dobili veliki odziv i roditelja i dece.

Javili su se i donatori. Za akciju su dali limunadu koju učenici škole "Vasa Stajić" prodaju, a sav prihod namenjen je lečenju malog Boška Guglete.

pozivu su se odazvali i igrači Odbojkaškog kluba "Vojvodina", aktuelnog šampiona Srbije.

Jedno od deset hiljada dece boluje od Spinalne mišićne atrofije tipa 1 koja se leči inovativnom genskom terapijom pod nazivom "Zolgensma", koja je svojom cenom nedostupna prosečnom čoveku.

O akciji i načinu uključenja u nju više u video prilogu Radio Televizije Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.