Đaci iz Sremske Mitrovice razgovarali sa astronautima u Svemirskoj stanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci iz Sremske Mitrovice razgovarali sa astronautima u Svemirskoj stanici

Jedna osnovna škola u Sremskoj Mitrovici danas je svojim učenicima pružila priliku da razgovaraju sa astronautima putem radio linka. Realizacija ovog projekta pripremala se mesecima unazad, a danas je on i sproveden u delo na veliku sreću svih učenika koji su učestvovali. Razgovor je tekao na engleskom jeziku, a učenici su razgovarali sa astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Mnogi od njih nisu ni slutili da će im se ostvariti dečija želja.

Astronauti koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Međunarodnoj Svemirskoj stanici negde u svemiru razgovaralo je sa  20-ak đaka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice. Deca su se mesecima pripremala za razgovor na engleskom jeziku, a ističu da je bilo drugačije.

Da bi se projekat realizovao bila je potrebna i tehnička podrška a sa velikim izazovom suočili su se radio amater koji su i sami bili uzbuđeni zbog razgovora sa Lukom Parmitanom, astronautom.

Zmajeva škola prva je škola u državi koja je bila deo ovog projekta, a cilj je bio da se deca na istraživački način upoznaju sa kosmosom. Bez entuzijazma organizatora, nastavnika i dece projekat ne bi uspeo, ističu nadležni.

I publika je pokazala oduševljenje kada je kontakt uspostavljen a iz škole ističu da će i u narednom periodu nastaviti slične projekte jer je učenje kroz igru najinteresantnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.