Dezinfekcija rezervoara vode, moguć slabiji pritisak u distributivnom sistemu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 10:48

Dezinfekcija rezervoara vode, moguć slabiji pritisak u distributivnom sistemu

Danas JKP "Vodovod i kanalizacija” počinje sa radovima na održavanju rezervoara u Fabrici vode.

Ovo je izuzetno kompleksan posao koji iziskuje vreme jer je neophodno potpuno pražnjenje rezervoara, ispiranje i dezinfekcija. Kada se završi proces dezinfekcije, sledi pregled unutrašnjosti i ispravnosti rezervoara. Nakon što se utvrdi njegova ispravnost i saniraju eventualna oštećenja, počinje ponovno punjenje rezervoara.

Ovaj posao spada u redovno održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objekata, a njegov cilj je da se obezbedi sanitarna ispravnost rezervoara pijaće vode. U pitanju su radovi koje je neophodno izvršiti na svakih 10 godina.

Zbog navedenih radova, postoji mogućnost slabijeg pritiska u distributivnom sistemu od subote, 22. maja do petka, 28.maja.

Iz tog preduzeća apeluju na korisnike za razumevanje i strpljenje jer su navedeni radovi neophodni zarad sigurnijeg vodosnbdevanja sa izvorišta. Ovi poslovi su deo planskog unapređenja tehničkog sistema kojima se obezbeđuje: stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, veći protok vode kroz dovodnike u pogonu za preradu i visok nivo kvaliteta vode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zbog radova na održavanju rezervoara u Fabrici vode moguć slab pritisak u celom gradu

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2021

JKP "Vodovod i kanalizacija" počinje danas sa radovima na održavanju rezervoara u Fabrici vode.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.