Počinje Profest, snažna podrška Pokrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2018, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje "Profest", snažna podrška Pokrajine

"Vekovima dobra saradnja Republike Srbije sa Ruskom federacijom, pokazala se i u održavanju Festivala "Profest 2018", gde su unazad sedam godina partneri i prijatelji festivala televizijske kompanije Moskovskog regiona i Podmoskovlja" , istakla je na današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević sa delegacijom festivala "Profest 2018" i delegacijom moskovskog festivala "Bratina".

Naglašavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značaj međunarodne saradnje dve zemlje, sekretar Milošević, je rekla da učešće 182 rada, autorske reportaže u radijskoj i televizijskoj konkurenciji iz 12 zemalja Podunavskog regiona, daje ozbiljnost Festivalu, kojeg sačinjavaju profesionalci u svom poslu.  Zato mi je posebno zadovoljstvo, dodala je Miloševićeva, što ću sutra imati čast i zadovoljstvo da dodelim nagrade, na osnovu odluke stručnog žirija i da izrazim spremnost Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata na dalju saradnju, sa punom podrškom i u očuvanju odnosa sa moskovskom "Bratinom".

Po rečima predsednika Upravnog odbora festivala "Profest 2018" Rajka Vulina, ove godine je  konkursna tema bila  "Lepota razlika" za televizijske reportaže u trajanju od 30 minuta i radijske reportaže u trajanju od 20 minuta. Teme su bile slobodne, tako da su sami autori birali da le će "lepotu razlika“ da prikažu kroz kulturu, tradiciju, običaje, istoriju, svakodnevni život i mnogi su u tome uspeli, tako da žiri ima veoma težak zadatak u izboru najboljih.

Na ovogodišnji "Profest" televizijske i radijske reportaže poslali su učesnici iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Češke, Ukrajine, Austrije, Nemačke, Bugarske i iz naše zemlje, nabrojao je Rajko Vulin.

Posebno mi je zadovoljstvo, istakao je Vulin, što smo ove godine, zajedno sa moskovskim kolegama uveli još jednu kategoriju televizijskih dokumentarnih reportaža: "Moja Rusija –moj grad", gde nam je stiglo 12 filmova, odličnog produkcijskog, edukativnog i reportažnog kvaliteta, koje smo ustupili i Radio- televiziji Vojvodine, da ih u serijalu emituje. Nadamo se da ih sledeće godine poslati u mnogo većem broju, zaključio je Vulin.

Reči zahvalnosti uputio je i Albert Makarevič, art direktor festivala "Bratina", koji je ovom prilikom uručio sekretaru Dragani Milošević i zvaničnu pozivnicu za učešće na moskovskom Festivalu "Bratine", koji se održava od 3. do 7. oktobra na nekoliko lokacija u Moskvi.

Deveti po redu Profest 2018. (Festival autorskog filma zemalja Podunavskog regiona) se održava u periodu od 07. do 09. septembra u Bačkoj Topoli, na Panoniji, u organizaciji Doo "Impres", iz Bačke Topole.

Na konkursnu temu "Lepota razlika", organizatoru Festivala su prispela 182 rada, autorske reportaže u radijskoj i televizijskoj konkurenciji.

U subotu, 08. septembra, sa početkom u 20,00 sati, na Panoniji će biti održana svečanost dodele nagrada i priznanja Profesta 2018, koje će najuspešnijim po odluci Strčnog žirija Profesta 2018., uručiti Dragana Milošević.

Generalni medijski sponzor je Javna medijska ustanova "Radio-televizija Vojvodine", a pokrovitelj Profesta 2018. je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Delegacija festivala Bratina posetila RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2018

Deveti festival autorskog filma zemalja Podunavskog regiona – Profest, koji se održava naredna tri dana u Bačkoj Topoli bio je povod da delegacija moskovskog festivala Bratina poseti našu medijsku kuću sa kojom već dugo uspešno sarađuje i ima uspostavljene bratske odnose od 2011. godine...Delagaciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.