Desetogodišnja Zrenjaninka Zara Zamurović osvojila zlato na Svetskoj olimpijadi iz engleskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 19:20

Desetogodišnja Zrenjaninka Zara Zamurović osvojila zlato na Svetskoj olimpijadi iz engleskog jezika

Svetska olimpijada iz engleskog jezika okupila je 65 hiljada učesnika, uzrasta od drugog razreda osnove do četvrtog razreda srednje škole, kojima engleski nije maternji jezik, iz 55 zemalja. Takmičili su se u više kategorija. Zara se takmičila u kategoriji Little gde je osvojila prvo mesto.

"Takmičenje se zove "HIPPO English Without Borders“, takmičilo je iz moje kategorije 12 500 dece i ja sam prošla u prvih 35 i potom i pobedila u finalu“, kaže Zara Zamurović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Takmičenje je prvi put održano u Rimu, a ova desetogodišnja devojčica kaže da zadaci nisu bili teški.

"Kad sam došla ujutro sam imala zadatak pričanje, a sutradan je bila ceremonija, i imali smo više takmičenja. Tada sam i uvidela grešku u jednom primeru u drugom zadatku gde smo trebali da napišemo jednu reč, ali to niije moglo da se uradi. Onda sam podigla ruku i rekla da to ne može, nakon čega su morali svima da kažu da je tu greška i da na kraju napišemo reč koju treba“, priča Zara.

Engleski je zavolela još kao trogodišnja devojčica, koristeći tablet, a potom je počela da ga uči i u privatnoj školi stranih jezika. Podršku na ovom takmičenju dobila je od cele svoje porodice.

"Najzahvalniji smo našoj školi "Provida Futuri“ iz Zrenjanina, kao i nastavnici Dunji Antonić, koja je, pored Zare, najzaslužnija za njen uspeh i podjednako mu se raduje kao i mi. Prvo mesto u svetu se nikad nekako ne očekuje, ali se svi tome nadamo i naravno svi smo plakali. Išli smo mi roditelji i deo rodbine i naša kuca, svi smo joj pružili veliku podršku“, kaže Zarin tata Bojan.

Zara je učenica četvrtog razreda zrenjaninske Osnovne škole "Đura Jakšić“, odakle je takođe dobila veliku podršku, posebno od svoje učiteljice i razreda. Nastavlja da usavršava engleski, a u planu joj je da počne da uči i španski jezik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.