Delegacija iz Evrope u poseti pazovačkoj školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija iz Evrope u poseti pazovačkoj školi

U organizaciji Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Osnovnu školu "Simeon Aranicki" u Staroj Pazovi, kao primer dobre prakse, posetili su predstavnici iz 9 evropskih zemalja, koji u Srbiji borave od 26. do 29. septembra.

Timski rad zaposlenih, različite metode i tehnike rada i podrška učenika, samo su neke od stvari na kojima se temelji kvalitet rada jedne od deset najuspešnijih škola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji.

Sa ciljem da nauče o umrežavanju škola zarad unapređenje kvaliteta u evropskih zemljama, predstavnici radne grupe evropske komisije za razvoj politika škola, prisustvovali su prezentaciji staropazovačke škole "Simeon Aranicki" koja je tokom 9 godina postojanja, zahvaljujući, između ostalog, i Školskoj upravi Novi Sad, postigla izuzetne rezultate.

Posebna pažnja bila je posvećena horizontalnom učenju kao posebnom obliku, rada pomoću kojeg će i predstavnici evropskih zemalja kroz direktan kontakt i praktičnu saradnju unaprediti obrazovnu politiku u svojim zemljama.

Tokom prethodnog perioda u okviru projekta "Unapređenje kvaliteta obrazovnog sistema Republike Srbije kroz unapređenje efektivnosti sistema spoljašnjeg vrednovanja rada škola i razvoj horizontalnog učenja između škola", pomenuta pazovačka škola je bila primer kako unaprediti obrazovnu politiku u okviru samih ustanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.