Delegacija Pokrajinske vlade na forumu Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Pokrajinske vlade na forumu Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope

Delegacija Pokrajinske vlade, koju predvodi pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, boravi u kineskoj Provinciji Hebej, u gradu Cangdžou, gde prisustvuje Drugom forumu o saradnji Ministarstva spoljnih poslova NR Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope.

Forum, koji se održava pod pokroviteljstvom kineskog Ministarstva industrije i informacionih tehnologija, otvorio je sekretar Narodne vlade opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Cangdžou Jang Huej, a manifestacija je okupila predstavnike iz 17 zemalja Srednje i Istočne Evrope u Kini.

Na panel-diskusijama, osim saradnje u brojnim oblastima, bilo je reči i o uvozu i izvozu iz zemalja Srednje i Istočne Evrope, a potpisan je i Sporazum o kinesko-evropskoj saradnji asocijacija malih i srednjih preduzeća.

Tokom dvodnevnog programa učesnici su imali priliku da se umrežavaju na brojnim B2B sastancima, a delegacija Pokrajinske vlade, s kojom je bio i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, kako je rečeno, na marginama Foruma, iskoristila je priliku da na najbolji način predstavi privredne i turističke potencijale Vojvodine.

Pokrajinski sekretar Nebojša Drakulić ocenio je da provincija Hebej i AP Vojvodina imaju odličan potencijal za razmenu i saradnju u oblasti poljoprivrede, kulture, obrazovanja i turizma, te da manifestacije poput ovih otvaraju mogućnosti za dalje povezivanje dveju pokrajina i postizanje još boljih rezultata u saradnji.

On je podsetio da je produbljivanje odnosa dveju pokrajina podržano i pravnim okvirom, odnosno Pismom o namerama o uspostavljanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje između Autonomne pokrajine Vojvodine i Provincije Hebej, potpisanim pre nekoliko meseci u Novom Sadu.

U okviru dvodnevne manifestacije u Hebeju, održana su i dva potforuma – Forum o saradnji i razvoju međunarodne industrije opšte avijacije i Forum o razvoju obrazovanja, kulture i turizma, kao i izložba značajnih proizvoda Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope i Prvi sajam izvoza u gradu Cangdžou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.