Dečija nedelja Moje je pravo da živim srećno i zdravo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečija nedelja "Moje je pravo da živim srećno i zdravo"

Kulturni centar "Rumenka" povodom Dečije nedelje koja se ove godine obeležava od 01. do 07. oktobra pod sloganom "Moje je pravo da živim srećno i zdravo - za odrastanje bez nasilja" organizuje forum teatar sa interaktivnom radionicom nenasilne komunikacije koju izvodi dečije pozorište "Teatrilo".

Radionica je namenjena prvenstveno deci, uzrasta od 1-4 razreda osnovne škole, sa ciljem da se otkrije kako deca doživljavaju nasilje i kako ih edukovati u cilju zaštite.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Deca će kroz radionice sa glumcima imati priliku da se zabave, druže, ali i da ovladaju veštinama nenasilne komunikacije koja je preduslov srećnijeg i radosnijeg odrastanja. Pored najmlađih radionice i forum-teatar su namenjeni učiteljima, nastavnicima, roditeljima i svima koji učestvuju u vaspitno-obrazovnom radu.

Radionica će se održati u prostorijama produženog boravka Osnovne škole "Sveti Sava", Rumenka, 01. oktobra u 14:30 do 16:00 časova

Kulturni centar "Rumenka" kao ustanova kulture Dečiju nedelju 2018. želi da obeleži kroz sinergiju tetarske umetnosti i afirmativnog vaspitno-obrazovanog rada. U vezi sa tim u saradnji sa Osnovnom školom "Sveti Sava" i dečijim pozorištem "Teatrilo" organizovaće se interaktivna forum-predstava, a odmah za njom i radionice nenasilne komunikacije u kojima će pored glumaca učestvovati učitelji i veliki broj dece.

Ciljevi pomenutih aktivnosti jesu skretanje pažnje najšire javnosti na prava i potrebe dece, aktivno učestvovanje dece u donošenju odluka i izbora, kroz umetnički aspekt pristupu obradi teme povećava se percepcija i postiže veći efekat i osnovni moto pomenutih aktivnosti je – moje je pravo da živim srećno i zdravo, za odrastanje bez nasilja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bogat program „Dečje nedelje“

Izvor: JUGpress.com, 27.Sep.2018, 22:35

VRANJE..Prva nedelja oktobra u Vranju, kao i svake godine, biće posvećena deci. Od 1. do 5. oktobra biće održana tradicionalna manifestacija Dečja nedelja. Slogan ovogodišnje je „Moje pravo je da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“...U svim vrtićima Predškolske ustanove...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.