RHMZ upozorava na olujnu košavu, u Banatu crveni meteo-alarm

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2022, 02:14

RHMZ upozorava na olujnu košavu, u Banatu crveni meteo-alarm

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas na planinama, u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvati jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine - preko 28 metara u sekundi.

I na području Novog Sada danas će duvati jak i olujni jugoistočni vetar.

Na području Banata na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme, u Pomoravlju je na snazi narandžasti meteo-alarm, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što znači da je vreme opasno, a za ostali deo zemlje izdato je žuto meteo-upozorenje, što znači da vreme može biti opasno.

Naoblačenje sa kišom koje će pre podne zahvatiti jugozapadne i zapadne, sredinom dana i posle podne proširiće se i na ostale predele Srbije.

Veća količina padavina očekuje se na jugozapadu zemlje, ponegde i preko 20 mm, dok će u ostalim krajevima biti znatno manje.

Najniža temperatura od -2 do 4, najviša dnevna od 8 do 12 stepeni.

I u Novom Sadu danas vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima.

Ujutru slab prizemni mraz. Pre podne naoblačenje, u drugom delu dana povremeno sa slabom kišom. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša dnevna oko 10 stepeni.

U sredu oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama posle podne sa slabim snegom.

Jugoistočni vetar će ujutru i pre podne biti u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

U četvrtak i petak suvo uz delimično razvedravanje, osim u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje gde će biti oblačno ponegde sa slabom kišom, a na visokim planinama sa slabim snegom.

Za vikend novo naoblačenje uz pad temperature, s kišom u nižim i snegom u višim predelima.

Od ponedeljka, 28. novembra suvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ujutru hladno, a onda naoblačenje

Izvor: B92, 22.Nov.2022

U Srbiji će danas duvati umeren i jak južni i jugoistojni vetar, ponegde sa olujnim udarima, a na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine, saopštio je RHMZ.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.