RHMZ upozorava na obilne pljuskove sa grmljavinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2022, 00:22

RHMZ upozorava na obilne pljuskove sa grmljavinom

U Srbiji danas promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji, uz kratkotrajnu pojavu grada i jakog vetra u zoni padavina. Suvo vreme će se zadržati na severozapadu zemlje.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se do petka na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti intenzivniji, sa više od 20 mm za kratko vreme, uz grad i jak vetar u zoni padavina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Na području zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja, istočne, jugosistočne i jugozapadne Srbije i na Kosovu i Metohiji na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.

Na području Beograda, Srema i Banata uključen je žuti meteo-alarm, koji označava potencijalno opasno vreme.

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 30 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Novom Sadu promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima. U pojedinim delovima grada mogući su i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 18, a najviša oko 28 stepeni Celzijusa.

U Srbiji u četvrtak promenljivo oblačno, toplo i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji, uz grad i jak vetar u zoni padavina, naročito posle podne, uveče i u toku noći ka petku.

U petak pretežno oblačno i hladnije. Padavine će u toku dana oslabiti, a do večeri i prestati, uz delimično razvedravanje.

Od subote ponovo toplije uz sunčane intervale, a prolazna naoblačenja sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom se očekuju u nedelju, kao i u noći između utorka i srede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.