Dan sektora za vanredne situacije obeležen u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 13:11

Dan sektora za vanredne situacije obeležen u Kikindi

Taktičko-tehničkim zborom na Gradskom trgu u Kikindi, obeležen je Dan sektora za vanredne situacije i slava svih vatrogasaca spasilaca. Tim povodom, vatrogasci su izveli pokaznu vežbu, a prisutni, pre svega najmlađi sugrađani, su mogli da vide i deo vozila i opreme.

"Na Gradskom trgu smo organizovali taktičko-tehnički zbor, u okviru kojeg sugrađanima predstavljamo čime raspolažemo, kada je u pitanju vatrogasna tehnika, oprema i vozila. Kikinda je kompletno obnovila vozni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << park, što je veoma dobro u odnosu na situaciju pre nekoliko godina kada smo imali stare kamione", rekao je Branislav Maletin, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona Kikinda.

Datum se obeležava kao Dan sektora za vanredne situacije, kada je 2009. godine osnovan ovaj sektor, kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama. Vatrogasci obeležavaju i krsnu slavu, Nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.