DSS i SNS o JGSP Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i SNS o JGSP Novi Sad

Već neko vreme u javnosti se stvara slika da se problemi u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću u Novom Sadu ne mogu rešiti, te da će usled nagomilanih problema biti prihvatljiva odluka Grada da se prevoz poveri domaćim ili još bolje stranim "privatnicima", saopštio je danas Gradski odbor DSS u Novom Sadu. Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da ocene Gradskog odbora DSS da je bezbednost građana ugrožena zbog stanja u Javnom gradskom saobraćajnom nisu istinite, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je jedino ugrožen opstanak DSS "večitog priveska većine predizbornih i postizbornih koalicija".

DSS upozorava da se problemi u JGSP-u moraju rešiti pre nego što bude kasno i da ovo preduzeće, izuzetno važno za Novosađane, mora da se sačuva od propadanja i otuđenja.

„Pre samo mesec dana DSS u Novom Sadu je saopštenjem za javnost izrazila zabrinutost za dešavanja u JGSP-u. Pored smene rukovodstva i članova Nadzornog odbora, jedan od zahteva Sindikata i nezadovoljnih radnika bio je i uvećanje zarade voznom osoblju. Pošto je zakonom ograničena mogućnost povećanja plata, a zahtevi radnika su i dalje na snazi, postavlja se pitanje na koji način će se ovi problemi prevazići i da li ćemo na jesen ponovo gledati scene štrajka i obustave prevoza", navodi se u saopštenju.

U DSS ističu da JGSP Novi Sad, nekada za ponos i pohvalu, danas prolazi kroz teške dane, kao i da se pojavljuju razni oblici urušavanja kvaliteta usluge, „od tehnički neispravnih vozila, priučenih vozača koji zalutaju na linijama, pa sve do ugroženosti bezbednosti putnika i drugih učesnika u saobraćaju".

„Jedan od primera, koji svakako nije za pohvalu, jeste slučaj od pre par dana, kada je vozač sa kišobranom u ruci upravljao autobusom na liniji broj 55, a u komentaru na internet grupi stoji „...svi putnici oko mene pokisli i zgrčeni, a vozač je najgore prošao, mokar po leđima do gole kože, a iznad glave mu se sliva potok...", navodi se u saopštenju DSS.

SNS: Novosađani nisu ugroženi zbog stanja u JGSP

Kako kažu iz SNS, tačno je da je situacija u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću teška, ali je poznato da su pre nekoliko meseci preduzete hitne mere za rešavanje nagomilanih problema u ovom preduzeću.

"Usledila je smena rukovodstva, ali i nabavka novih autobusa i opreme, kako bi se usluge građanima podigle na viši nivo. Vozni park se obnavlja i menjaće se i dalje u skladu sa finansijskim mogućnostima Grada, tako da nikako ne stoji kritika Gradskog odbora DSS da je bezbednost građana ugrožena", ističu iz SNS.

Gradska vlast u stalnom je kontaktu sa predstavnicima rukovodstva, dodaju iz SNS, kao i sa sindikatom JGSP i ulažu se napori da ovo preduzeće "stane na zdrave noge".

"Oni koji sanjaju o štrajkovima i i obustavama prevoza na jesen, jer bi im to donelo političke poene, mogu slobodno da nastave da maštaju o tome. Za to vreme Srpska napredna stranka, zajedno sa koalicionim partnerima, baviće se mnogo konstruktivnijim stvarima koje doprinose boljitku našeg grada", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, najavljeno ujedinjenje pojedinih opozicionih stranaka u koaliciju "sa jedinom željom da pošto-poto zajedno pređu izborni cenzus", podstaklo je i DSS da pokuša da se "dodvori nekadašnjim ljutim protivnicima" Zoranu Živkoviću, Borislavu Novakoviću, Borisu Tadiću, Vuku Jeremiću i sličnima kako bi ih primili "pod svoje skute".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS: Žele da privatizuju GSP; SNS: Maštanja večitih privezaka

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2018

Danas je javnost Novog Sada obradovana novim saopštenjima političkih stranaka, a ovog puta tema je gradski prevoznik...DSS, koji je do pre dve godine bio deo novosadske vlasti, ocenio je danas da se "već neko vreme u javnosti stvara slika da se problemi u GSP ne mogu rešiti, te da će usled nagomilanih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.