Čeka se ugovor sa novim izvođačem, a rok za završetak Klinike za ginekologiju - 6 meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se ugovor sa novim izvođačem, a rok za završetak Klinike za ginekologiju - 6 meseci

Novi objekat Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine započet 2008. godine konačno bi mogao da bude završen. Pokrajinska vlada za to je opredelila 209 miliona dinara.

Barake u kojima su se do sada lečile žene sa ginekološkim problemima uskoro će biti prošlost. U novom delu zgrade trebalo bi da bude smešteno ginekološko odeljenje, intenzivna jedinica, dnevna bolnica ali i centar za vantelesnu oplodnju.

"Mi smo tercijarna ustanova u koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se upućuju najteži, najkomplikovaniji slučajevi iz cele Vojvodine. Sve te pacijentkinje su bile smeštene u ovim barakama. Prelaskom u novi deo, B i C lamelu, gde će uskoro početi radovi, mi ćemo dobiti najbolje, najsavremenije uslove koje trenutno u regionu možemo imati, kaže dr Đorđe Ilić, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

Šest i po hiljada porođaja godišnje i 12 hiljada operacija dovoljan su pokazatelj važnosti ulaganja u ovu Kliniku, ističe direktorka Kliničkog centra Vojvodine.

"Sa ovim opremanjem i sa ovom obnovom kojima će se Klinika za ginekologiju i akušerstvo u narednom periodu baviti mi doprinosimo tome da naše pacijentkinje imaju itekako bolje uslove boravka tokom lečenja u ovoj ustanovi, a sa druge strane, što nam je jako važno, i da lekari i medicinsko osoblje rade u savremenim i modernim uslovima", ističe dr Edita Stokić, direktorka Kliničkog centra Vojvodine.

Nakon višegodišnjih problema, ali i okončanja istražnih radnji zbog nenamenskog trošenja novca, urađena je potpuno nova projektna dokumentacija.

Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, kaže za RTV: "S obzirom na ogroman disbalans između izvedenih radova, njihovog kvaliteta, kvantiteta, projektne dokumentacije koja je bila predmet celog postupka, mi smo započeli postupak javne nabavke i očekujemo da bude završen do kraja ovog meseca".

Nakon zaključenja ugovora sa novim izvođačem, radovi bi trebalo da budu gotovi u roku od 6 meseci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.