Čanak pozvao pokrajinske poslanike da budu glas dva miliona ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 20:51

Čanak pozvao pokrajinske poslanike "da budu glas dva miliona ljudi"

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Nenad Čanak pozvao je danas pokrajinske poslanike da Skupština APV bude glas dva miliona građana koji su ih birali.

On je komentarišući ekspoze kandidata za predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića ocenio da su navedeni uspesi vlade u dosadašnjem periodu poluistine, a da je pola istine cela laž, objavljeno je na sajtu LSV-a.

Čanak je negodovao i što se u Skupštini AP Vojvodine ne donose političke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluke, za šta su građani birali pokrajinske poslanike i kazao da je AP Vojvodina došla u poziciju da kao autonomna pokrajina bude bez autonomije, kao i da to "pokrajina" bude "više posprdno nego određujuće stanje, a Vojvodina je reč koja se praktično jedva gde i spominje".

Čanak se, kritikujući Mirovića, zapitao i zašto se ne bavi zloupotrebom korišćenja državnog zemljišta u Vojvodini, jer je posle puča 1988. godine postalo nemoguće da se donose bilo kakve odluke koje će imati obavezujuće dejstvo"

"Nemamo način čak ni da sprovedemo to da se u svim vojvođanskim opštinama sprovede odluka ovog istog skupa o isticanju vojvođanskih znamenja. Tu mislim na tradicionalnu i zastavu Vojvodine, uz zastavu Republike Srbije, što je obavezujuće po tom dokumentu", rekao je Čanak.

On je ocenio da u prethodne četiri godine nije urađeno dovoljno i dodao da ne vidi zašto bi se u uslovima Kovida smatralo da se može kretati u neki novi period, ne shvatajući da "dok se pomažu konaci u Hilandaru u Zrenjaninu nema pijaće vode, da su sela u katastrofalnom stanju, da dok se prave tartan staze u Republici Srpskoj, naša deca u Vojvodini nemaju higijenske toalete".

Istovremeno, on je pozvao poslanike da razmisle da li će se skupština Vojvodine dodatno ponižavati odnosom kakav sada ona ima prema Skupštini Srbije - snishodljiv i bez ikakvog uticaja, ili će, rekao je Čanak, ta institucija biti ono što treba da bude - glas dva miliona ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.