Čanak: Zaustaviti širenje mržnje prema Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Zaustaviti širenje mržnje prema Crnoj Gori

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas vlast i opoziciju u Srbiji da se uzdrže od, kako je naveo, širenja mržnje prema Crnog Gori povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Čanak je u saopštenju ocenio da su izjave pojedinih predstavnika vlasti i tekstovi u tabloidima puni govora mržnje, neistina i manipulacija.

On je posebno kritikovao izjave predsednika Narodne stranke i jednog od lidera SzS Vuka Jeremića, navodeći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su "zastupnici ruskih interesa u Srbiji, okupljeni oko SzS-a, rešili da ekstremističkim pozivima napadnu susednu državu".

On je dodao i da Predlog zakona o slobodi veroispovesti garantuje očuvanje sekularnog i građanskog karaktera crnogorskog društva i da je pozitivno mišljenje o njemu dala i Venecijanska komisija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čanak: Zaustaviti širenje mržnje prema Crnoj Gori

Izvor: B92, 21.Dec.2019

Beograd -- Predsednik LSV Nenad Čanak pozvao je vlast i opoziciju u Srbiji da se uzdrže od širenja mržnje prema Crnog Gori povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti..Čanak je u saopštenju ocenio da su izjave pojedinih predstavnika vlasti i tekstovi u tabloidima puni govora mržnje, neistina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.