Broj nelegalnih objekata se (ne) smanjuje (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021, 14:35

Broj nelegalnih objekata se (ne) smanjuje (AUDIO)

Zakon o ozakonjenju koji je donet po hitnom postupku 2015. godine imao je za cilj rešavanje problema divlje gradnje u Srbiji. Tada je na ozakonjenje čekalo oko milion i šest stotina hiljada nelegalnih objekata.

Prema podacima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od tog broja oko 85 odsto su porodične kuće i stanovi.

Pet godina posle, čini se da se broj nelegalnih objekata nije smanjio iako je rok za ozakonjenje po izmenama važećeg zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 2018. godine produžen do 2023. godine.

Takođe, prema podacima od prošle godine u Srbiji je ozakonjeno oko 230.000 objekata, dok na legalizaciju čeka još– milion i po objekata!

Da li će tako važan zadatak (koji se obavlja u javnom interesu za Srbiju) biti moguće rešiti u naredne dve godine?

"Koliko zavisi od same uprave za Urbanizam toliko zavisi i od samih stranaka" rekao je Vladan Bumbić. Koliko je stranka aktivna tolikom brzinom se i postupak odvija".

S druge strane, postoje određeni momenti koji bi trebalo da se reše kako bi i sam Zahtev bio rešen a to su pitanja koja nisu lako rešiva.To su imovinsko-pravna pitanja od suvlasnika da bi se objekat ozakonio.

Kad se ta pitanja reše, praktično je rešeno i ozakonjenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.