Brnabić u Novom Sadu: Uručeni ključevi stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022, 06:08

Brnabić u Novom Sadu: Uručeni ključevi stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Ključevi 25 stanova u novosadskom naselju Jugovićevo danas su uručeni porodicama pripadnika snaga bezbednosti, ratnih i vojnih invlalida, kao i porodicama poginulih boraca.

Na ceremoniji u Novom Sadu ključeve im je uručila premijerka Ana Brnabić, a reč je o kupcima prvog "paketa" završenih stanova u okviru prve B faze.

Danas su uručeni ključevi prvih 25 stanova, a od sutra kreće i uručenje ključeva ostalih 413 stanova, što znači da će u okviru te faze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti dodeljeno 438 stanova, u tri nove zgrade u naselju Jugovićevo.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je tu zbog njih, treći put u Novom Sadu, nakon polaganja kamena temeljca na početku gradnje i uručenja stanova iz prve A faze, najavljujući da će se uskoro dodeljivati stanovi u Sremskoj Mitrovici.

"Ovo je projekat kojim kažemo hvala, vama i vašim porodicama, na svemu što ste uradili, što ste se opredelli za poziv koji podrazumeva da ste svakog dana u potencijanoj opasnosti, na braniku otadžbine, da ste tu da branite građane, što je veoma ozbiljan poziv. Ovo je najmanje što možemo da uradimo za vas", poručila je premijerka.

Uručenju ključeva stanova prisustvovali su ministri odbrane Nebojša Stefanović, pravde Maja Popović, građevinarstva Tomislav Momirović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor BIA Bratislav Gašić.

Brnabić tokom posete Novom Sadu obišla radove u okviru projekta "Čista Srbija"

Premijerka Ana Brnabić danas je, u okviru posete Novom Sadu, obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže u Kisaču, koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine. Radove su zajedno sa premijerkom obišli i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Brnabić je zahvalila kineskim partnerima angažovanim na tom projektu, što su veoma brzo započeli radove.

Da nije bilo vas, sigurno ne bi počeli radovi još tri godine, dodala je premijerka.

U okviru projekta "Čista Srbija" u Kisaču su 9. oktobra započeti radovi na izgradnji kanalizacionog sistema čime će se regulisati pražnjenje i izlivanje septičkih jama.

Do sada je u Kisaču urađeno 3,5 kilometara kanalizacije od ukupno 24,5 km, a ceo posao biće završen u drugoj polovini decembra ove godine.

Radovi u Kisaču deo su druge faze projekta izgradnje komunalne infrastrukture, s obzirom da je u Novom Sadu već urađeno šest kilometara u okviru projekta "Čista Srbija".

Grad Novi Sad je među 14 lokalnih samouprava koje su obuhvaćene ovom fazom programa.

Putem ovog projekta, koji je sa kineskim partnerima pokrenut krajem leta, biće izgrađeno više od 250 postrojenja za preradu voda, a ujedno i 7.000 kilometara kanalizacione mreže.

U narednih pet godina, za projekat "Čista Srbija" biće utrošeno četiri milijarde evra.

Brnabić će nešto kasnije, u naselju Jugovićevo u Novom Sadu, uručiti kljuceve novoizgradenih stanova pripadnicima snaga bezbednosti i porodicama poginulih boraca.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ANA BRNABIĆ U NOVOM SADU: Premijerka obišla radove "Čiste Srbije" vredan ČETIRI milijarde evra - zahvalila se kineskim partnerima

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2022

Premijerka Ana Brnabić danas boravi u Novom Sadu...Premijerka Ana Brnabić danas je, u okviru posete Novom Sadu, obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže u Kisaču, koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine...Radove su zajedno sa premijerkom obišli i ministar građevinarstva Tomislav...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.