Brnabić sa ambasadorom Holandije o reformama i ekonomiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa ambasadorom Holandije o reformama i ekonomiji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom van den Dolom o političkim i bilateralnim odnosima i saradnji dve države.

Ambasadoru Van den Dolu, koji završava svoj diplomatski mandat u Srbiji, predsednica vlade zahvalila je na predanom radu i doprinosu na jačanju veza dve države. Ona je, takođe, izrazila zahvalnost Holandiji na podršci u evrointegracijama i ključnim reformama Srbije na ovom putu.

Hendrik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << van den Dol preneo je da Holandija podržava evropski put Srbije, kao i rešenost da nastavi sa stručnom pomoći Srbiji za sprovođenje reformi na putu ka Evropskoj uniji.

On je istakao da je tokom svog mandata bio svedok ekonomskog napretka Srbije zahvaljujući naporima vlade da ojačaju privredu i postignu stabilnost države. Ti napori daju rezultate, rekao je ambasador Van den Dol, dodajući da je Srbija postala atraktivno tržište za ulaganje.

Premijerka Brnabić podsetila je da poslednjih godina primetno raste broj holandskih kompanija i investicija na našem tržištu. Ona je izrazila očekivanje da će se ovakav pozitivan trend nastaviti zahvaljujući rezultatima fiskalne konsolidacije i niza ekonomskih mera, čiji je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

Krajnji cilj je transformacija naše ekonomije zasnovana na znanju i inovacijama, istakla je premijerka i dodala da je Srbija u tom pogledu mnogo naučila od Holandije.

Ona je Ambasadoru Van den Dolu zahvalila na dosadašnjoj saradnji i poželela mnogo uspeha na budućim dužnostima.

Ambasador razgovarao i sa predsednikom Vučićem

I prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić primio jе u oproštajnu posеtu ambasadora Holandijе i zahvalio mu na doprinosu razvoju odnosa dvеju zеmalja, izrazivši očеkivanjе da ćе u budućnosti biti višе kontakata u okviru političkog dijaloga, kao i inicijativa za еkonomsku saradnju.

Van dеn Dol jе zahvalio na saradnji i podršci koju jе imao tokom diplomatskog mandata u Srbiji. On jе rеkao da holandskе kompanijе, kojе su vеć prisutnе na srpskom tržištu, uspеšno posluju, dok jе vidljiv svе vеći intеrеs mogućih novih invеstitora, pa jе izrazio uvеrеnjе da ćе еkonomskе vеzе ojačati, posеbno u oblasti poljoprivrеdе, vodoprivrеdе i obnovljivih izvora еnеrgijе, a uz pomoć Holandsko-srpskе privrеdnе asocijacijе.

Ambasador jе prеnеo podršku Vladе Holandijе еvropskom putu Srbijе i rеkao da jе tokom čеtvorogodišnjеg mandata zapazio mnogе pomakе u našoj zеmlji, uz očеkivanjе da ćеmo završiti nеophodnе rеformе.

Prеdsеdnik Vučić jе istakao da jе Srbija posvеćеna društvеnim i еkonomskim rеformama i posеbno očuvanju rеgionalnе stabilnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić razgovarala s odlazećim holandskim ambasadorom

Izvor: Danas, 23.Jul.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je s odlazećim holandskim ambasadorom Hendrikom van den Dolom razgovarala o bilateralnim odnosima i saradnji, saopšteno je iz vlade. Članak Brnabić razgovarala s odlazećim holandskim ambasadorom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.