Bolji uslovi za ostanak mladih kadrova u Inđiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi za ostanak mladih kadrova u Inđiji

Izgradnjom stanova za mlade, Opština Inđija ima u planu da preslika slovački model kada je reč o zadržavanju mladih stručnih kadrova u Inđiji. Izgradnjom 45 do 50 stanova za početak rešeno bi bilo stambeno pitanje i manji broj mladih bi se odlučio za odlazak u inostranstvo zbog posla.

Sve je veći broj mladih koji se opredeljuju za odlazak u inostranstvo zarad bolje zarade. U cilju zadržavanja stručnog mladog kadra u Opštini Inđija u planu je izgradnja stanova kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi se rešavanjem stambenog pitanja veći broj mladih opredelio za ostanak u Inđiji.

Krajem nedelje bi trebalo da bude završen i konkurs za subvencije mladim preduzetnicima, što tako predstavlja stimulativnu podršku mladima .

Prema proceni lokalne samouprave 45 do 50 stanova su potrebni kako bi se stambeno pitanje mladih stručnjaka rešilo.

Prošle godine u novembru inđijska delegacija je boravila u radnoj poseti Slovačkoj. Pored uređene radne zone i privlačenja novih investicija, jedan slovački grad je pokrenuo projekat izgradnje jeftinih stanova za mlade bračne parove.

Imajući u vidu da se u Inđiji intezivno razmatraju mogućnosti za sličnu izgradnju stanova , iskustva koja su razmenjena su od izuzetnog značaja za nastavak realizacije, ovog za Inđiju izuzetno važnog projekta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.