Bliži se septembar, roditelji užurbano nabavljaju udžbenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži se septembar, roditelji užurbano nabavljaju udžbenike

Bliži se prvi septembar i vreme je da se nabavljaju udžbenici. Prvacima u Novom Sadu obezbeđeni su besplatni udžbenici, dok roditelji starijih učenika mogu da biraju između novih i polovnih.

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića, svim đacima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Novog Sada biće obezbeđeni besplatni udžbenici. Za nabavku je izdvojeno 25.700.000 dinara. Roditelji starijih đaka često se opredeljuju za jeftiniju varijantu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosno kupovinu polovnih udžbenika.

Živko Gavrić, vlasnik knjižare gde se otkupljuju i prodaju polovni udžbenici, govori kako je za niže razrede, od prvog do četvrtog, potrebno izdvojiti tri hiljade dinara, a za više – od petog do osmog, od četiri hiljade i petsto dinara do sedam hiljada dinara za komplet udžbenika. Osim kupovine, ovde možete i prodati svoje stare udžbenike.

“Znate da imamo više prodaje. Više se javljaju da prodaju, a uglavnom to kad sve izmirimo dođemo na isto, znači i oni što kupuju mnogi su se opredelili za polovne udžbenike zato što im ostaje negde oko deset hiljada dinara. Sigurno im ostane na tom kompletu”, rekao je Živko Gavrić, vlasnik knjižae.

Prema rečima Gavrića, avgust je mesec sa najviše prometa.

U zavisnosti od izdavačke kuće, cene novih udžbenika variraju.. Za komplet udžbenika od prvog do četvrtog razreda potrebno je izdvojiti od sedam hiljada do devet hiljada sedam stotina dinara, a za udžbenike od petog do osmog, potrebno je od devet hiljada do sedamnaest hiljada dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.