Bivšem pripadniku JSO 15 godina zatvora za ubistvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2021, 14:20

Bivšem pripadniku JSO 15 godina zatvora za ubistvo

Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Predrag Dangubić (49) pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Radovana Laketića (37) iz Pljevalja 1. juna 2018. godine na Voždovcu i nedozvoljenog nošenja pištolja.

Ovom odlukom Apelacionog suda odbijene su kao neosnovane sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je prošlog juna Dangubić osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog krivičnih dela ubistvo i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedozvoljenog nošenja pištolja, objavio je Apelacioni sud.

U presudi se navodi da je Dangubić osuđen, jer je u toku noći 1. juna 2018. godine ubio Laketića ispred zgrade u kojoj je on živeo.

Čekao ga je na parkingu i pošto je Laketić parkirao vozilo i izašao iz njega, pričajući mobilnim telefonom, Dangubić mu je prišao sa leđa i u njega iz automatskog ispalio više projektila.

Kada je Laketić počeo da beži, Dangubić je nastavio da ga prati i da puca, a pošto je potrbuške pao pored drveta, okrivljeni mu je prišao i pucao mu u glavu, a potom pobegao.

Mediji su nakon hapšenja krajem juna 2018. godine preneli da je Dangubić ranije bio zaposlen u MUP-u, tačnije u JSO, od 1997. do 2003. godine, ali da je sada već pre više od 17 godina isteran iz službe.

Laketić je takođe imao policijski dosije, a početkom 2018. godine izašao je iz zatvora, posle odslužene osmogodišnje kazne zbog trgovine drogom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bivšem pripadniku JSO 15 godina zatvora za ubistvo

Izvor: B92, 17.Jan.2021

Beograd -- Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Predrag Dangubić (49) pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora...On je osuđen zbog ubistva Radovana Laketića (37) iz Pljevalja 1. juna 2018. godine na Voždovcu i nedozvoljenog nošenja pištolja...Ovom odlukom Apelacionog suda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.