Besplatne edukacije za žene iz Sremske Mitrovice i okoline

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2020, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne edukacije za žene iz Sremske Mitrovice i okoline

U okviru projekta "Onasnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa", u periodu od 31. januara do 2. februara u Sremskoj Mitrovici (prostorije Regionalne privredne komore Sremskog okruga) biće održane besplatne celodnevne radionice ličnog razvoja. Cilj edukacije je osnaživanje i ohrabrivanje žena na aktivno učešće u tržištu rada, pokretanje sopstvenog biznisa ili pronalazak posla.

Namenjena je svim zainteresovanim ženama sa teritorije opštine Sremska Mitrovica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebno onima koje su nezaposlene ili su na početku razvoja svojih biznisa, kao i članicama ženskih udruženja.

Prvog dana susreta, biće održana radionica "Veštine za traženje zaposlenja i pokretanje sopstvenog biznisa" tokom koje će polaznice moći da izvrše izbor i testiranje poslovne ideje, ali i ukoliko su u potrazi za zaposlenjem da se pripreme za razgovor za posao sa potencijalnim poslodavcem i nauče da napišu dobru radnu biografiju.

Narednog dana, biće održan modul pod nazivom "Poslovna komunikacija" koji je usmeren na veštine komunikacije koje su od ključnog značaja u radnom okruženju.

Treći segment obuke "Prikupljanje sredstava za poslovanje udruženja ili sopstvenog biznisa" obučiće polaznice gde i kako da pronađu informacije o dostupnim subvencijama za pokretanje ili unapređenje posla i kako da uspešno popune prijavni formular.

Sve kandidatkinje koje žele da pohađaju radionice mogu da se prijave slanjem sledećih podataka na e-mejl adresu onasnazivanje@fondb92.org:

Ime i prezime, kontakt telefon, e-mejl adresa i radni status (zaposlena/nezaposlena/samozaposlena). Takođe, poželjno je da pored ovih podataka kandidatkinje pošalju do 5 rečenica o sebi i svom radnom iskustvu (ukoliko ga imaju).

Rok za prijavu je utorak 28. januar, a kandidatkinje će potvrdu o učešću na radionicama, kao i agendu dobiti do 29. januara.

Broj polaznica je ograničen, a prioritet prilikom odabira kandidatkinja imaće nezaposlene žene i vlasnice mikro biznisa kojima je potrebna podrška u razvoju. Sve polaznice koje prođu celokupnu obuku dobiće sertifikat kao potvrdu o učešću.

Za sve dodatne informacije obratite se na onasnazivanje@fondb92.org

Projekat sprovodi Fond B92, a podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti" koji finansira Evropska unija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.