Ko ima pravo na besplatnu struju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2018, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ima pravo na besplatnu struju?

Od danas na snagu stupaju izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, kojima nadležni pokušavaju da najsiromašnijim građanima olakšaju procedure dobijanja besplatnih kilovata, pišu Novosti.

Povećana je donja granica primanja domaćinstva prema kojoj će moći da dobijaju besplatnu struju, pa će tako jednočlano domaćinstvo na kilovate bez nadoknade moći da računa ako su mu mesečni prihodi do 14.258 dinara, za dva i tri člana limit je 20.600 dinara, za četvoročlano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i petočlano domaćinstvo nešto preko 27.000, a za šestočlano ili veće domaćinstvo nešto više do 34.000 dinara.

Ove godine besplatne kilovate dobijalo je 74.818 najsiromašnijih građana od njih 400.000. Nedavno je Ministarstvo energetike povećalo nivoe prihoda koji su postavljeni kao uslov za dobijanje olakšica u plaćanju električne energije.

Svi građani koji primaju novčanu socijalnu pomoć i dečiji dodatak olakšice za struju mogu da dobiju automatski.

Ove godine iz budžeta je odvojeno oko 1,05 milijardi dinara za pokriće troškova kilovata i kubika koje siromašni građani dobijaju bez naknade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko može da dobije besplatne kilovate?

Izvor: Mondo, 08.Avg.2018

Od danas na snagu stupaju izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, kojima nadležni pokušavaju da najsiromašnijim građanima olakšaju procedure dobijanja besplatnih kilovata, pišu beogradski mediji...Foto: MONDO/Nataša Petrović..U “Novostima” od srede piše da je povećana donja...

Nastavak na Mondo...

Besplatna struja i za podstanare

Izvor: Večernje novosti, 08.Avg.2018

Izmene i dopune uredbe o energetski ugroženom kupcu stupaju na snagu u sredu i donose novine. Samac sa prihodom od 14.258 dinara mesečno ima pravo na gratis 120 kilovata električne energije TEK svaki peti socijalno ugroženi građanin Srbije koristi povoljnosti koje država...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.