Baku: Jermenija podriva normalizaciju odnosa sa Azerbejdzanom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 01:51

Baku: Jermenija podriva normalizaciju odnosa sa Azerbejdzanom

Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana odbacilo je optužbe Jermenije o kršenju primirja na granici između te dve zemlje i optužilo Jerevan da podriva napore ka normalizaciji odnosa sa Bakuom.

"Snažno odbacujemo izjavu Ministarstva spoljnih poslova Jermenije od 28. maja u kojoj se navodi da je azerbejdžanska strana prekršila primirje", saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Azerbejdžana, prenosi TASS.

U saopštenju se ocenjuje da "klevetničke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << destruktivne izjave jermenske strane imaju za cilj da potkopaju korake ka normalizaciji odnosa i saniranju štete u procesu razgraničenja".

''Sa svoje strane, Azerbejdžan će nastaviti sa međunarodno podržanim naporima ka izgradnji mira u postkonfliktnom periodu i odlučno će potisnuti sve korake usmerene protiv ovog procesa'', naglašeno je u saopštenju azerbejdžanskog ministarstva, prenosi TASS.

Jermensko Ministarstvo odbrane je 28. maja saopštilo da su azerbejdžanske trupe otvorile vatru na borbene položaje jermenske vojske na jugoistočnom delu granice te zemlje.

Tom prilikom je teško ranjen jedan vojnik, koji je, kako je jermensko Ministarstvo saopštilo, danas preminuo.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana odbacilo je ove izveštaje, nazvavši ih lažnim i neistinitim, navodi ruska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.