Bačkaput u predstojeću zimsku sezonu ulazi sa pojačanom mehanizacijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 20:23

"Bačkaput" u predstojeću zimsku sezonu ulazi sa pojačanom mehanizacijom

Preduzeće "Bačkaput" sa održane smotre zimske službe poručuje da u predstojeću zimsku sezonu ulaze sa pojačanom mehanizacijom, koja će biti više nego dovoljna za održavanje skoro 800 kilometara puteva.

Na prijatnoj miholjskoj temperaturi na punktu "Bačkaputa" Novi Sad detaljno je razrađen i predstavljen plan rada tokom predstojeće zime. To bi trebalo da znači, kako kažu, ne samo da sneg ove sezone neće iznenaditi putare, već da oni imaju odgovor i na obilnije padavine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje najavljuju meteorolozi.

"Sve u svemu, naši građani treba da znaju da očekujemo spremni novu sezonu i zimsku službu 2020-2021, da će nam putevi biti prohodni, čisti i da će "Bačkaput" odgovoriti zadatku kao i svi mi članovi štaba za vanredne situacije", izjavio je Milan Novaković, komandant okružnog štaba za vanredne situacije.

Ovoj tvrdnji ide u prilog i podatak da je nabavljena nova oprema.

"Uzeli smo 20 novih kamiona i šest rotacionih posipača više u odnosu na prethodnu godinu, tako da za mrežu koju smo održavali od 800 kilometara to je sasvim dovoljno", saopštio je Dejan Luković, tehnički direktor "Bačkaputa".

Podsetimo na to da je, sa ukupno 33 kamiona opremljenih posipačima soli i plugovima za sneg, "Bačkaput" nadležna za šest punktova – Novi Sad, Paragovo, Bečej, Kula, Odžaci i Bačka Palanka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.