Bač: SNS i SPS održale miting, DS najavljuje sednicu za 11.januar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2013, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bač: SNS i SPS održale miting, DS najavljuje sednicu za 11.januar

BAČ -

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije održali su danas protestni skup ispred građana Bača i okolnih mesta na kojem su izneli niz optužbi na račun nove skupštinske većine.

Oni su optužili odbornike iz Demokratske stranke, Lige socijademokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke, koji čine novu skupštinsku većinu, da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na nezakonit način srušili legalno izabranu i legitimnu vlast u Baču jer nisu ispoštovali zaknom predviđenu proceduru.

"Zar se obijanjem zgrade skupštine brani demokratija", upitali su naprednjaci i socijalisti Bača.

Oni su kritikovali i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića jer je stao u odbranu Tomislava Bogunovića za kojeg kažu da je bio u sukobu interesa dok je bio predsednik opštine Bač, jer je u isto vreme bio i pomoćnik sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i AP Vojvodine.

Osim toga, protiv Bogunovića je podneto nekoliko krivičnih prijava jer se "tereti da je oštetio ovu zemlju za iznos gotovo identičan onom zbog kojeg je u zatvoru veliki tajkun Miroslav Mišković", kažu iz redova bačkih naprednjaka i socijalista.

Oni očekuju da će Upravni sud za desetak dana doneti rešenje na osnovu njihove žalbe i da će proglasiti nelegitimnom skupštinu od 14. decembra na kojoj je formirana nova skupštinska većina. Tada je odbornica SNS Mirjana Vuković prešla na stranu demokrata.

Kako je za Radio - televiziju Vojvodine večeras izjavio Ognjen Marković, predsednik Opštine Bač, ne postoje uslovi za uvođenje privremenih mera.

"Nadležnost za uvođenje privremenih mera u neku lokalnu samoupravu ima Vlada Republike Srbije na predlog resornog ministarstva. Mi mišljenje nadležnog ministarstva već posedujemo i ono jasno pokazuje da su sednice koje smo održali urađena u skladu sa zakonom o lokalnoj samopuravi i Statuom opštine Beč. Sledeću sednicu Skupštine opštine Bač planiramo za 11.juanar", kazao je Marković.

Članovi novoformirane većine pokušavali su nekoliko puta da uđu u zgradu opštine ali su ih razrešeni opštinski čelnici u tome sprečavali.

U subotu su odbornici novofomirane većine su održali sednicu u gradskom parku ispred opštinske zgrade, na kojoj su razrešili prethodne i imenovali nove direktore javnih i komunalnih preduzeća, kao i članove upravnih i nadzornih odbora.

Nakon toga, uz asistenciju jedne privatne firme za obezbeđenje obili su ulazna vrata zgrade Skupštine opštine i ušli u zgradu.

Po pitanju promenjene vlasti u Baču, 21. decembra se oglasilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave navodeći da je nova skupštinska većina formirana na legitiman način.


Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bač: SNS i SPS održale miting, DS najavljuje sednicu za 11. januar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2013

BAČ -..Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije održali su danas protestni skup ispred građana Bača i okolnih mesta na kojem su izneli niz optužbi na račun nove skupštinske većine...Oni su optužili odbornike iz Demokratske stranke,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.