BIH: Voda odnela most u Bugojnu, u Zenici kiša pravi probleme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIH: Voda odnela most u Bugojnu, u Zenici kiša pravi probleme

Zbog izlivanja reke Vrbas, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Novi Travnik - Bugojno na ulazu u Bugojno, a voda je oštetila i most u blizini tog grada.

Lokalni mediji preneli su da se urušio pomoćni most na putnom pravcu Bugojno-Novi Travnik, prenosi sarajevska N1 televizija.

Naglo topljenje snega i kiša koja od sinoć pada, prouzrokovali su probleme u nekoliko zeničkih naselja, prenosi Klix.

U samoj Zenici poplavljeno je nekoliko desetina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuća, a više od stotinu ugroženo je zbog izlivanja otpadnih voda iz kanala u zeničkom naselju Tetovo.

Prema rečima direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavida Aličića, izlili su se potoci i začepili odvodi.

Kako je rekao, vodostaj reke Bosne još nije tako visok, tako da nema izlivanja Bosne u naseljima kroz koja polazi.

Zbog izlivanja Vukotićkog potoka odsečeni su delovi sela Vukotići i Jastrebac.

U Srednjobosanskom kantonu je na području Gornjeg Vakufa zabeleženo klizište koje je uništilo dve kuće, ali nije bilo povređenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Voda odnela most u Bugojnu, u Zenici kiša pravi probleme

Izvor: B92, 03.Feb.2019

Zbog izlivanja reke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Novi Travnik - Bugojno na ulazu u Bugojno, a voda je oštetila i most u blizini tog grada..Lokalni mediji preneli su da se urušio pomoćni most na putnom pravcu Bugojno-Novi Travnik, prenosi sarajevska N1 televizija...Naglo topljenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.