Avganistan: U dva napada na džamije 76 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: U dva napada na džamije 76 mrtvih

Broj žrtava u samoubilačkim napadima na džamije u Avganistanu porastao je na 76, saopštili su danas zvaničnici u toj zemlji.

"Broj poginulih u jučerašnjem napadu na džamiju Imam Zaman porastao jue na 56 poginulih i 55 povređenih, izjavio je portparol Ministartsva unutrašnjih poslova, prenosi AFP.

Napad je izveden tako što se bombaš samoubica razneo u vreme večernje molitve.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u džamiji Imam Zaman >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zapadnoj četvrti Kabula Dašt-e-Barči.

Džihadistička grupa saopštila je da je bombaš-samoubica detonirao eksploziv u prsluku koji je nosio, prenosi Rojters, uz napomenu da Islamska država nije pružila nijedan dokaz za svoju tvrdnju.

U drugom napadu samoubica se razneo u sunitskoj džamiji u provinciji Gor usmrtivši najmanje 20 i ranivši 10 osoba.

Protekla sedmica bila je jedna od najkrvavijih u Avganistanu u poslednje vreme, a bilans stradalih u nekoliko napada, uključujući jučerašnje, dostigao je više od 180, navodi AFP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRVAVA SEDMICA Broj žrtava u samoubilačkim napadima u Avganistanu popeo se na 180

Izvor: Blic, 21.Okt.2017

Broj žrtava u samoubilačkim napadima na džamije u Avganistanu porastao je na 60, saopštili su danas zvaničnici u toj zemlji...U prvom napadu u džamiji u Kabulu juče je poginulo najmanje 39 ljudi, a 45 je ranjeno kada se bombaš samoubica razneo u vreme večernje molitve, prenosi AFP...Islamska...

Nastavak na Blic...

U bombaškim napadima u Avganistanu za dva dana stradalo skoro 100 ljudi

Izvor: VOA, 21.Okt.2017

Najmanje 15 kadeta vojne akademije u Kabulu poginulo je u napadu bombaša samoubice, a četvorica su povređena, saopštilo je avganistansko ministarstvo odbrane. Bombaš samoubica razneo se u blizini kombija koji je prevozio kadete, ispred glavnog ulaza u vojnu akademiju. Nijedna grupa još nije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.