Austrija jedan od najvećih investitora u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija jedan od najvećih investitora u Srbiji

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da je Austrija jedan od najvećih investitora u Srbiji i da je prošle godine između dve zemlje ostvarena trgovinska razmena od milijardu evra.

On kaže da je procena da su austrijske kompanije do sada investirale u Srbiji u proizvodne kapacitete više od tri milijarde evra.

U Beogradu danas počinje poslovni forum Srbija-Austrija "Smart Traffic", a Čadež dodaje da će glavne teme biti infrastruktura, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mobilne tehnologije i logistika.

"Ono što je uvek veliki izazov jeste logistika. Mi jesmo u ovom regionu ključni faktor za logistiku", naglasio je Čadež za TV Prva i dodao da je u prvih sedam meseci ove godine sa Austrijom ostvarena trgovinska razmena od oko pola miliona evra.

Dodao je da je od 2007. godine utrostručen izvoz robe iz Srbije u Austriju, što je veoma važno za razvoj srpske privrede.

"Trend rasta se beleži svake godine. Ono što utiče na taj trend jesu austrijske investicije", zaključio je Čadež.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.