Asteriks: Tajna čarobnog napitka u bioskopima (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2018, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Asteriks: Tajna čarobnog napitka" u bioskopima (VIDEO)

Animirani film "Asteriks: Tajna čarobnog napitka" u režiji Aleksandra Astiea i Luja Klišija od danas će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

U novoj priči o pustolovinama poznatih Gala, Čudomiks odlučuje da je vreme da osigura budućnost sela te zajedno sa Asteriksom i Obeliksom kreće u potragu za mladim druidom kojem može preneti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

Glumac Slobodan Boda Ninković, koji je pozajmio glas Obeliksu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je na konferenciji za novinare da je film rađen prema originalnom scenariju, a ne prema stripu i da je beskrajno duhovit film za sve generacije.

"Ja sam odrastao uz Mikija, Šilju, Paju, ali sam kasnije pratio i Asteriksa i Obeliksa i to je vrlo duhovita priča koja pokazuje kako slabi mogu dobiti jače", rekao je Ninković i dodao da je uživao u sinhronizaciji koja glumcu daje više prostora za igru što je njegov osnovni motiv da se bavi glumom.

Glumac Uroš Jovčić se prisetio da je kao dete nosio strip "Asteriks i Obeliks" kada je sa roditeljima išao na more i dodao da mu je bilo vrlo zanimljivo da se igra svojim glasom, naročito što je sinhronizovao dva sukobljena lika.

Izdavačka kuća "Čarobna knjiga" je do sada objavila četiri knjige stripova o Atseriksu i Obeliksu, od toga tri u tvrdom povezu sa po tri epizode, a urednik Marko Vojnović je najavio da će do kraja godine izdati i petu knjigu.

Vojnović je istakao da je popularni strip do sada preveden na više od 100 jezika, a od 13 filmova, koliko je do sada snimljeno, samo su tri rađena prema originalnom scenariju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.