Asfaltirana Ratarska ulica u Čeneju, uskoro stiže i kanalizacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asfaltirana Ratarska ulica u Čeneju, uskoro stiže i kanalizacija

Čenejci su dobili novu asfaltiranu ulicu, na koju su, kažu, decenijama čekali, asfaltirano je 600 metara ulice, a vrednost investicije je 50 miliona evra.

Sledeće godine, prema najavama gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je danas posetio ovu nedavno završenu, Ratarsku ulicu, očekuje i prva faza izgradnje kanalizacione mreže.

"Završena je investicija na potezu Ratarske ulice, u dužini od 600 metara. Ovo je praktično nova ulica, novi asfalt, kolovoz, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trotoari sa obe strane, led rasveta, nova vodovodna i kanalizaciona mreža. Spojene su dve saobraćajnice u Čeneju, Kraj Partizanske, u kojoj su škola, dom zdravlja i nejveći broj drugih javnih objekata, sa Ratarskom”, rekao je Vučević.

On kaže da postoje zahtevi žitelja Čeneja da bude asfaltirana najdužu ulicu u tom naseljenom mestu, Ulica Vuka Karadžića.

"Imamo takav, poptuno opravdan, zahtev, ta ulica jeste u dosta lošem stanju, sada sam se provozao njome, da bih lično video. Nije dobro sada je asfaltirati, iako smo u stanju da to uradimo, ali to nije dobro, jer bismo za šest meseci morali ponovo da je prekopavamo, zbog kanalizacije, koja ovde decenijama nije rešena", objasnio je Vučević.

Kaže da je “njihov najveći zadatak da reše decenijski problem kanalizacije u Čeneju”.

“Grad Novi Sad i Uprava za investicije i građevinsko zemljište je ugovorio projektovanje izgradnje 13 kilometara kanalizacione mreže, plus 900 metara konekcije ka budućem prečištaču i ugovoreno je, dakle, pretprojektovanje kanalizacione mreže.

Ne obećavamo sa sigurnošću tačne termine, ali maj, jun bi mogla da bude prva faza tog posla, jer je gotovo nemoguće, i ekonomski i finansijski, sledeće godine uradili celu kanalizaciju u Čeneju”, rekao je Vučević, dodajući da “oni pre njega, koji su se od njega lepše slikali, su dosta obećavali, ali nikada to nisu uradili, jer da jesu, sada bi on i njegov tim mogli da se posvete drugim projektima”.

Kaže da su prioritet za sledeću godinu, što se tiče kanalizacije, Kisač i Čenej.

"Da krenemo bar prvu fazu da radimo. I, molim vas, ljudi, da date saglasnost da prolazi cevodovod kroz delove vaše parcele. Neverovatno je kako se uvek nađe neki naš sunarodnik da to ne dozvoljava. Evo, sad imamo jedan takav slučaj u Rumenki, sad treba da idemo na eksproprijacije, da se sudimo, a samo hoćemo da pomognemo tim ljudima", rekao je Vučević.

Najavio je da će Novi Sad, za dve, tri godine, biti lider po pokrivenosti kanalizacionom mrežom.

"Kad završimo Rumenku, krenemo Kisač i Čenej, projektujemo Popovicu i druge delove Petrovaradina, podno Fruške gore, mi ćemo biti ubedljivo najveći lideri u Srbiji po pokrivenosti kanalizacinom mrežom i to ćemo biti u rangu sa gradovima srednje Evrope i moći ćemo da se takmičimo sa Ljubljanom i Sovenijom, ako to uradimo u naredne dve, tri godine”, rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada najavio je da će, “ako dobiju podršku naroda, u naredne četiri godine, izmestiti Kvantašku pijacu, izgraditi modernu veletržnicu, gde se pored Žeželjevog mosta, gradi centralni prečistač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.