Arsić: Sinhronizovana akcija, glavnu reč vode službe iz regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 13:33

Arsić: Sinhronizovana akcija, glavnu reč vode službe iz regiona

"Događaji koje smo imali prilike da vidimo u protekla dva dana u Beogradu, a od juče i u nekoliko gradova Srbije, jasno pokazuju da je u toku sinhronizovana akcija u kojoj glavnu reč vode službe iz regiona, koje za cilj imaju da oslabe pregovaračku poziciju Srbije u svetu", izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić.

"Njima ne odgovara da Srbija zaštiti svoje nacionalne interese u svojoj južnoj pokrajini Kosovu i Metohiji, već da se ako je ikako moguće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvori još veća tenzija, koja bi dovela i do novih sukoba", naveo je Arsić, a prenosi u saopštenju Skupština Srbije.

Takođe, dodaje, smeta im i svako novo otvoreno ili zatvoreno poglavlje u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Oni bi, kaže Arsić, ako je ikako moguće, da spreče predsednika Aleksandra Vučića da ode na te pregovore i da ga spreče da se bori za Srbiju.

"Ukratko smeta im jaka stabilna i u svetu ugledna Srbija. Smeta i tajkunu Đilasu koji podržava događaje iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, na kojima se vide huligani koji pale institucije širom Srbije, jasan su pokazatelj da ti ljudi koji to rade ovu zemlju ne vole ni malo, jer da je vole, ne bi se tako odnosili ni prema institucijama ove države, a ni prema policajcima koji imaju obavezu da te institucije brane", navodi Arsić.

On je dao punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na borbi za modernu i jaku Srbiju, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, pripadnicima policije koji su, kaže, rizikujući svoj život ovih dana bili na visini zadatka i uspeli da se izbori sa horodom huligana koji su besomučno na njih bacali kamenice, suzavac, flaše, baklje, delove sigurnosne ograde.

Država je, navodi, pokazala da može da se izbori sa ovakvim oblicima nasilja i neće dozvoliti da se uništava privatna i državna imovina, niti institucije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.